вторник, 12 февраля 2019 г.

Tolhildan

David der Tolhildan

tolhildan

Hayri Durmuş da hayatını kaybetti. Bazen öyle anlar yaşardık ki, ölsek de kur-tulsak derdik, ama arkadaşlarla karşılaşırdık, 'biraz daha dayan' diyerek birbirimizi telkin ederdik. Adamcağız kafa üstü yere düştü. Bu sapik adamin amacini hiç birimiz anlayamamistik. Bir ara gardiyan aramizdan 2 arkadasi yanina çagirdi.


MEZOPOTAMYA

tolhildan

Burada yasadiklarimiz da ayri hikaye. Bize de küfür ve hakaretler yagdirdilar ama bir süre sonra neredeyse kaynar derecede bir tas su getirip uzattilar. Kendinden geçmis, çok korkunç bakiyordu bu gözler. Ölüm orucu sürecinde Kemal Pir'le birlikte Akif Yılmaz, Ali Çiçek ve M. Çıplak birbirine bindirmeler, sistematik işkence vs. Matt Broomfield and Tolhildan of The Internationalist Commune of Rojava discuss the daily work of ecological and social revolution - from restoring the health of liberated lands, to learning new ways of living and working together.

Tolhildan Bau KG, Stadl

tolhildan

Hatta fazlasi var, eksigi yoktu. Yüzüme su vurunca sizidan duramiyordum morluk içindeydi. Bir köpek sesinin duyulmasiyla askerlerin hazir ol vaziyetine geçtiklerini hissettim. Diyarbakır vahşetini anlatmak ne kadar zor olsa da, sözcükler boğazlara düğümlense de. Ist sein Engagement Vision oder Illusion? Uyurken hepimizin yüzü mazgallara dönük, saga-sola dönmek yasak ve sirt üstü yatmak zorundaydik. Genç, Salih Amca'nın evini aramış, karşısına hanımı çıkmış. İlk işim, yurt içinde ve yurt dışında tanıdığım 10 — 15 gazeteciye telefon edip durumun vahametini bildirmek oldu.

fastdownloadcloud.ru

tolhildan

Mardin'de 78 gün sorguda tutuldum. Asiri sinir, sismanlik, terleme vs. Her kadinin dogalligindan kaynaklanan aylik adet görme, bizlerde bir iskence halini almisti. Kafa, göz demeden vuruyor, bir yandan da küfür ediyordu. Askerler istedikleri saatte bu mazgal deliklerinden bizleri izleyebiliyorlardi.

In a Syrian cemetery, Kurds contemplate war without their US allies

tolhildan

Yine sorunlar anlatıldı, ancak mahkemeden hiçbir ses çıkmadı. Yakalaniriz korkusuyla acelece bakmis hemen disariya çikmistik. Demokrasinin evrensel yolculuğuna çıkarken, toplumun tüm kesimlerine saçılmış kırıklar, kanamaya devam ediyor. His mother, Najma, slumps down into the churned up earth and kisses the photograph on his headstone. Mahkeme binasina alinmadan önce disarida uzun süre günesin altinda kelepçelerimiz açilmamis vaziyette bekletildik.

Film director

tolhildan

Kogusta Sakine, Gönül ve Cahide'ye gösterdim. Yillardir haber alamadigimiz arkadaslarin yüzünü göremiyorduk, ama tekmil ve satasmalardan varliklarindan haberdar olmak bile insani mutlu ediyordu. Gardiyan bize yönelik her türlü iskence yapmak hakkina sahip olmakla beraber, inisiyatifini kullanip iskenceci ekipden ayri da pislik yapiyordu ve bunun duyulmasinda da korkuyordu. Tam iki yil mahkememizin açilacagi günü bekledim. Orada, normal hayatın dışında bir hayat sürüyordunuz. Sabaha karşı saat üç sularında koğuşta müthiş bir patlama oldu. Siz, Diyarbakır Cezaevi'ni tek bir kelimeyle anlatmak isteseydiniz hangi kelimeyi kullanırdınız? Cop inip kalktikça moraran ellerimiz patlayip kan akmaya basladi.


fastdownloadcloud.ru

tolhildan

Darbe oldugu zaman Diyarbakir zindaninda tutsaktim. Ceza ve dayak, günlük yasantimizin temel bir parçasi idi. Esat Oktay bu ekibine her türlü inisiyatifi vermis, üzerimizde her sey yaptirma hakki tanimisti. Askerler, kendimizle getirdigimiz bir kaç parça esyamizi didik didik ararken, biz de hazir ol vaziyetinde Esat Oktay'in emirlerini dinliyorduk. Hiç birimiz soyunmayinca iyice hirçinlasip, her birimizi 15-20 kadar asker aralarina alip bütün güçleriyle vurmaya basladilar. It's not a utopia here. Ayni anda sesini duydugumuz köpek ben ve diger kadin arkadasimin Nuriye Palali yanina sokulup sagimizi, solumuzu uzunca kokladiktan sonra hirlamaya basladi, arkamiza geçip burnunu makatimizi sokarak hirlamasini yükseltti.


David der Tolhildan

tolhildan

Kadinlar kogusu Biz kadinlar yasamin hiç bir alaninda erkeklerle esit haklara sahip olmazken, Diyarbekir zindaninda her anlamda esitlige sahiptik. Hepimiz birlikte gardiyanin kimlik bilgilerini kisa sürede beynimizin içine kazircasina ezberledik. Onu seçerek, bilerek, kasten ve arkadan vurarak öldürdüler. Devletin bakanı onu sağken hain ilan etmişti, öldürüldükten sonra da devletin askeri ve komutanı ona hâlâ hain diyebiliyorlar Giresun Jandarma Bölge Komutanı'nın 9 Nisan'da şehit cenazesinde yaptığı konuşma ve katili yakalamakla görevli devletin polis ve jandarması cinayetin tetikçisiyle poster havasında hatıra fotoğrafı çektirmek için birbiriyle yarışıyor, Türkiye bayrağı önünde poz veriyorlar. Oktay'in hücreden ayrilmasiyla, ellerinde kalin kalaslarla iskenceci ekibi, Kara Bela, Laz Mevlüt, Ömer Çavus, Posta Eyüp, Horoz adlarindaki azili gardiyanlar onun yerini aldi.

Protection Units reveal record of fighter Sardar Tolhildan

tolhildan

Bu intizama uymayanlar mahkeme salonunda hakimlerin gözü önünde coplarla yere seriliyorlardi. Çünkü onlar bizim kabrimizi ziyaret ediyorlar. Diyarbakır Cezaevi'nde yatan herkes yaşadı bunu. Hapishanenin sizin üzerinizde bıraktığı etki neydi? Her zamanki gibi bütün dogal ihtiyaçlardan men edildik. Halinizi görüyoruz, yarından tezi yok güvenliğiniz için her türlü önlem alınacaktır. Çok şey yaşadık ama en basiti; 'Kürt değil Türküm diyeceksin' dayatmasıydı.


40 jährige frau
Behaarte hoden
Namen vorschläge für nickname

Комментариев нет:

Отправить комментарий